Propellerberäkningar

 

Vi har flera decenniers erfarenhet av propellerberäkningar. Detta är en tjänst som vi utför åt båtbyggare, återförsäljare och privatkunder.  De grundläggande uppgifter som krävs anges nedan. I vissa fall kan ytterligare specifikationer krävas. Att ange så korrekta uppgifter som möjligt är av största vikt. För att den propellerdimension som vi föreslår ska bli optimal krävs att inlämnade beräkningsuppgifter överensstämmer med verkligheten.

Namn och telefonnummer och gärna e-post adress.

Orsak till beräkning Till exempel: Optimering av befintligt framdrivningssystem, byte av backslagsreduktion, motorbyte etc.

Båtuppgifter Modellbeteckning (t.ex. Albin 25, Maxi 95 eller vad du nu har): Om segelbåt, typ av köl (fenköl eller långköl): Om motorbåt: deplacementsbåt, planande eller halvplanande. Runda eller skarpa slag. Skrovmaterial: Längd över allt: Bredd över allt: Längd i vattenlinjen: Deplacement: (den totalvikt på båten som propellern ska optimeras för)

Motoruppgifter Fabrikat och typ: Max effekt på motor (antal hk): Max effekt lämnas vid varvtal: Ange om det är fler än en motor. Ange lika så om effekten ska räknas ner med anledning av motorns ålder, slitage, stor generator eller annat kraftuttag). Backslagsfabrikat (eller s-drev) och typ: Reduktion i backslag (eller s-drev), står normalt på backslagets skylt.

Propeller Ange vilken propellertyp som du är intresserad av (t.ex. folding eller fast propeller). Max utrymme för propeller av diameter.

Ange särskilda önskemål T.ex. propellern ska optimeras för toppfart, vattenskidåkning, trålning, bogsering eller annat. Ange gärna vilken fart som du förväntar dig.

Bilder Om din båt är välkänd så behövs inga bilder på skrovet. I annat fall är det en fördel om du tillsammans med ovan uppgifter bifogar några bilder så att skrovformen tydligt framgår.

 

 

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.